کفپوش بتنی مرغوب

حدود سال ۱۳۷۷ بود که هم دانشکده ای هایم با همکاری دکتر رمضانیانپور قصد داشتند که در مسابقات بتن پرمقاومت شرکت کنند. چند باری هم به ایشان سر زدم. دنبال سنگدانه گرانیتی و سلیسی، سیمان مرغوب ، فوق روان کننده مرغوب، افزودن میکروسیلیکا، متراکم کردن، کاهش شدید نسبت آب به سیمان، شستشوی دقیق مصالح و عاری از خاک کردن آنها بودند و با انجام دقیق این مراحل و رعایت نسبت های اختلاط و دانه بندی شن و ماسه و آب  و سیمان و چندین بار سعی و خطا  در مسابقه اول شدند و مقاومتی حدود ۱۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کسب کردند. بعدها که مدیرعامل شرکت آباد عمران شدم قصد داشتیم برای شهرداری تهران کفپوش بتنی  تولید کنیم که مقاومت خمشی حدود ۷۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع داشته باشد. و با جذب آب کمتر از ۴ درصد استانداردهای سازمان استاندارد برای موزائیک استاندارد ۷۰۴ را پاس کند. با بتن معمولی و روشهای معمولی این استاندارد دست یافتنی نبود. با تجربه ای که در دانشگاه کسب کرده بودم کارهای ذیل را دنبال کردم.

یافتن فوق روان کننده نسل چهارم  پلیمری میکروسیلیکا که از شرکت فروسیلیس ایران در سمنان خریدم.

پودر سنگ آهک که از ساوه مرغوبش را خریدم.

مخلوط کن دیگی قوی برای ساخت بتن قوی

قالب لاستیکی جنس مرغوب با طرح و سایز مورد تائید شهرداری از شرکت مل (MEL)‌

پیدا کردن شن شکسته و ماسه شسته مرغوب و بدون خاک از معادن شهریار

القصه با اختلاط مصالح فوق الذکر به یاری خدا موفق شدیم استانداردهای فوق الذکر را پاس کنیم و حدود ۴۰ هزار مترمربع کفپوش بتنی مرغوب در سالهای ۸۷ و ۸۶ و ۸۵ تولید کردیم و در معابر شهر تهران نصب کردیم که با گذشت بیش از ۱۳ سال هنوز هم سالم و پابرجا هستند. خلاصه آنچه که یافتم را اینجا با شما به اشتراک میگذارم.

  1. فوق روان کننده های نسل جدید که پلیمری و بی رنگ هستند و مقدار مصرف آنها بسیار کم است  با آب مخلوط شوند. اینها باعث ایجاد روانی زیاد با اعمال بار منفی به ذرات سیمان و متفرق شدن ذرات سیمان در مخلوط بتنی میشوند و با ایجاد سطح کارایی یکسان، نسبت آب به سیمان  را به شدت پایین می آورند و مقاومت بتن بسیار افزایش می یابد. و ضمنا تخلخل آن بدلیل کم بودن آب کاهش می یابد و دوام بتن بسیار افزایش می یابد.
  2. میکروسلیس با توجه به قیمت زیاد و وزن مخصوص کم و عدم تاثیر زیاد بر مقاومت بتن، توجیه اقتصادی در کارهای عادی عمرانی ندارد. خاصیت آن افزایش دوام در محیط های خورنده، و خاص است. در مناطق معمولی مثل تهران کاربردی ندارد.
  3. پودر سنگ آهک بر مقاومت تاثیر زیادی ندارد و در جاهایی کاربرد دارد که ماسه مرغوب یافت نمیشود. در تهران لازم نیست.
  4. در صورت نیاز به بتن رنگی با رنگ قرمز، رنگدانه (پیگمنت) اخرا را با سیمان پرتلند معمولی میتوان استفاده کرد. بهترین اخرای ایران اخرای جزیره هرمز است.
  5. در صورت نیاز به ساخت بتن رنگی با سایر رنگها حتما باید از سیمان سفید استفاده کرد برای ایجاد کیفیت بهتر رنگ، ماسه باید پودر سنگ آهک تعویض شود.
  6. برای ایجاد نمای شسته، بعد از گیریش اولیه و قبل از گیرش نهایی سطح بتن را با فرچه باید شست تا سنگدانه ها نمایان شوند.
  7. جالب است بدانید اصطلاح «بتن خودتراکم» هم به همین روش، با اضافه کردن فوق روان کننده کربوکسیلاتی پلیمری مرغوب به بتن اضافه میشود. کارایی را بسیار افزایش میدهد و بتن روان خودتراز ایجاد میکند.

Leave a Reply