تعدی و تفریط در عین مستاجره

امروز روز وفات امام رضا (ع) و آخرین روز ماه صفر است. درمنزل هستم و با تلگرام کشتی میگیرم و سعی میکنم بروزش کنم. با همکاران کارشناسی گروه های مختلفی در تلگرام داریم که در مورد پرونده ها یا  موضوعات کلی بحث و گفتگو میکنیم. بعضی اوقات که بحث بالا میگیرد تماس تلفنی برقرار میکنیم و بحث را تلفنی ادامه میدهیم و گاهی اوقات تلفنی سعی میکنیم سوء تفاهم ها و کدورت های پیش آمده را برطرف کنیم.

بحث مفصلی که امروز داشتیم بر سر یک مغازه بود. با موضوع تعدی و تفریط. طبق قانون روابط موجر و مستاجر،مستاجر حق تعدی و تفریط  (تعدی: توسعه بناو تجاوز از حریم خود و آسیب رساندن به بنا یا کوتاهی در ازاله زباله و عدم برفروبی) در عین مستاجره (ملک مورد اجاره) را ندارد. در صورت اثبات تعدی و تفریط دادگاه حکم به خلع ید و تخلیه مستاجر میدهد.

موضوع ارجاع شده یک مغازه است که سرقفلی اش در سال ۱۳۶۸ به مستاجر واگذار شده. مستاجر مدتی بعد داخل مغازه و در داخل فضای مورد اجاره بالکن (نیم طبقه داخلی) اضافه کرده است. همکاران میگویند بنا را توسعه داده است من میگویم خیر. داخل فضای مورد اجاره است و برای استفاده بهتر احداث گردیده است. میگویند ساخت آن باعث بیشتر شدن بار وارده بر ساختمان شده، میگویم چون ساختمان یک طبقه اسکلت فلزی است نیم طبقه تاثیری عمده بر آن ندارد و اسکلت فلزی به راحتی قابل تقویت است. ضمنا مالک بالای این مغازه ملک دیگری ندارد که باعث ضعیفتر شدن ملک بشود. تازه بیائید سازه را تحلیل کنید و ثابت کنید که وضعیت بدتر شده است. (چون علیرغم گفته ایشان، بدلیل کم شدن ارتفاع ستون و کم شدن طول لاغری ستون، ظرفیت باربری ستون هم به شدت افزایش یافته است.) یا بیائید تست بارگذاری کنید. که بایدکیسه های گچ بگذاریم روی بام ببینیم بارهای زنده معادل برف و … را تحمل میکند یاخیر؟

می فرمایند در ساختمان ستون کوتاه ایجاد شده و چون بار زلزله به نسبت سختی ستونها توزیع میشود به این ستونها بار بیشتری اعمال میشود وخراب میشوند. میگویم سازه موجود فنی نیست و تحلیل هم نشده است و رفتارش هم مشخص نیست و اصولا برای زلزله طراحی و ساخته نشده است که حالا بگوئیم رفتارش بدترمیشود.

اصولا رفتاری ندارد!!! در زلزله منجیل و رودبار دهانه های این نوع طاق های ضربی باز شدند و همه سقف آوار شد روی زمین و ملت کشته شدند.اتفاقا سازه هم سالم ماند. انگار از زیر بار شانه خالی کرد. حالا ستون کوتاه بشود یا نشود در رفتار زلزله تغییری ایجاد نمیشود یا حداقل اینکه قابل پیش بینی نیست.

خلاصه تصمیم گرفتیم شرح ماوقع را در نظریه بنویسیم و وضع موجود را از نظر فنی به قاضی توضیح بدهیم تا خودش تصمیم بگیرد. البته به نظر من تعدی و تفریط که مستاجر مستحق این باشد که بعد از دریافت سرقفلی (حق کسب و پیشه)ملک را دو دستی تقدیم مالک کند و برود، اتفاق نیفتاده و انصافا عادلانه هم نیست.

امروز به باغچه منزل سرکشی کردم و بعد نظریه های کارشناسی که تایپ شده بود را غلط گیری و اصلاح کردم تا آماده امضاء نهایی و تحویل شود.

پروژه های کارشناسی نیمه تمام را کنترل و پیگیری کردم که حدود سه ساعتی زمان برد. واقعا اگر کار کارشناسی بخواهد دقیق و با وسواس انجام شود بسیار وقت گیر است و حوصله زیادی میخواهد. من به افراد بی حوصله و عجول اصلا کارشناس رسمی شدن را توصیه نمیکنم چون کار بی دقت و بی کیفیت تحویل دادگاه میدهند که باعث تضییع حقوق طرفین پرونده و اطاله دادرسی و گرفتار شدن خودشان در دادگاههای انتظامی و شکایت طرفین میشوند.

Leave a Reply